Langt de fleste havbønder er drevet af en kærlighed til mad. Mange af os er også lystfiskere eller undervandsjægere, nogle er køkkenhave-entusiaster, nogle er kokke. Fælles for os alle er, at vi tager stilling til hvilke råvarer, vi tilbereder og serverer for dem, vi holder af. Og vi anerkender, at måltidet kan styrke et fællesskab eller en forening med en fælles dagsorden.
I Havhøst har vi sat os for, at lære vores medmennesker at elske de råvarer, der kan dyrkes i en maritim nyttehave. For nogle er det en stor mundfuld at sætte gaflen i en portion tangspaghetti, for andre er det hverdag. For vores madvaner er sjovt nok drevet af – vaner – og vi kan vænne os til meget. Ligesom vi lærer at elske øl, kaffe og oliven, når kulturen dikterer det, på samme måde kan alle lære at elske blåmuslinger, østers og tang. Og så vil man aldrig se sig tilbage, for det er lækkert, og det er fremtiden.
Video: Sådan åbner du østers
Video: Tang i køkkenet
Video: Blåmuslinger i køkkenet
Tang i køkkenet
At kaste sig over tang i køkkenet er at åbne døren ind til en helt…
Østers i køkkenet
Det lille undseelige bløddyr, der gemmer på så meget magi mellem sine to skaller. Få…
Blåmuslinger i køkkenet
At danskerne ikke spiser flere blåmuslinger er virkelig et mysterie. De findes langs stort set…
Havhøsts samling af opskrifter
Tang pasta med søsalat pesto
En lækker og nem søsalat pesto som vendes sammen med din yndlingspasta og toppes med…
Pasta med muslinger og citronpesto
Østers med agurkesalsa
Thaicurry med blæretang og blåmuslinger
Fransk tartelet (Vol-au-vent) og velouté med fyld
Grillet hjertesalat med muslingesauce
Chips af blæretang
Kinesisk østersomelet
Friterede østers med tartarsauce
Tangvafler med tangpesto
Findes der noget bedre end nybagte vafler? Her er vores version af salte vafler, tilsat…
Tang-panna cotta
Den hemmelige ingrediens i denne dessert er blomkålstang eller carrageentang. Det er i virkeligheden en…
Pasta med blåmuslinger
Alle elsker pasta! Så hvorfor ikke prøve en version med blåmuslinger?Denne ret er billig, men…
Muslingefritters med tang-tarsauce
En absolut muslingefavorit for børn i alle aldre. Den perfekte fingermad eller som en del…
Blåmuslinge-tacos
Her er blåmuslingerne hevet godt og grundigt ud af deres komfortzone, men til gengæld bliver…
Thai-style muslingesuppe
Blåmuslinger i en cremet suppe er en klassisker, men her kommer cremen fra kokosmælk og…
Musling og rødspætte en papillote med hyldeblomster
Der er mange gode grunde til at tilberede fisk en papillote. Fisken beholder al sin…
Østers flambadou
Denne østersservering har taget navn efter en gammel fransk tilberedningsteknik, hvor man opvarmer et jernkræmmerhus…
Bålbrød med tangpestofyld
De her brød er virkelig god turmad, for ingredienserne er lette at gøre klar og…
Grillet blæretang
Denne tang-tilberedning er helt utrolig nem. Du kan hive tangen direkte op fra havet og…
Angels on a horseback
En klassisk sydstatsret, der kan omvende inkarnerede østershadere og som beviser, at det sagnomspundne bløddyr…
Salat med vilde urter, røgede blåmuslinger, søsalatmayo og grillet brød
Denne salat er allerbedst at lave i slutningen af april eller starten af maj, når…
Makrel grillet i klørtang med sylt af græskar og havtorn
Når klørtangen har friske skud, lyser den nærmest op på det lave vand med sine…
Grillede tangpakker med torsk og muslingefyld
De her små og saftige tangpakker har rumsteret i vores hoveder i årevis. De er…
Clam chowder med grillede muslinger og røget ørred
Clam chowder er den kraftige og hjertevarme fætter til moules marinieres. Den ejer ikke den…