Havbondens køkken

Langt de fleste havbønder er drevet af en kærlighed til mad. Mange af os er også lystfiskere eller undervandsjægere, nogle er køkkenhave-entusiaster, nogle er kokke. Fælles for os alle er, at vi tager stilling til hvilke råvarer, vi tilbereder og serverer for dem, vi holder af. Og vi anerkender, at måltidet kan styrke et fællesskab eller en forening med en fælles dagsorden. 

I Havhøst har vi sat os for, at lære vores medmennesker at elske de råvarer, der kan dyrkes i en maritim nyttehave. For nogle er det en stor mundfuld at sætte gaflen i en portion tangspaghetti, for andre er det hverdag. For vores madvaner er sjovt nok drevet af – vaner – og vi kan vænne os til meget. Ligesom vi lærer at elske øl, kaffe og oliven, når kulturen dikterer det, på samme måde kan alle lære at elske blåmuslinger, østers og tang. Og så vil man aldrig se sig tilbage, for det er lækkert, og det er fremtiden.

Havhøsts samling af opskrifter

Tang-panna cotta

Den hemmelige ingrediens i denne dessert er blomkålstang eller carrageentang. Det er i virkeligheden en…

Læs mere

Østers flambadou

Denne østersservering har taget navn efter en gammel fransk tilberedningsteknik, hvor man opvarmer et jernkræmmerhus…

Læs mere